Skip to content

KLUB FURAM

furamgreta
furamstrela
furamtimi

Klub je bil ustanovljen leta 2020, ko so otroci iz naše šole deskanja na snegu FURAM želeli več kot samo tedenske tečaje in individualne ure. Začeli smo s celoletno šolo in bordali z najmlajšimi vsak vikend v zimski sezoni. V parih letih smo dosegli izjemen napredek, tako glede obiska programov kot tudi kvalitete bordanja. Vedno je bil naš cilj otroke približati temu športu skozi učenje, in vedeli smo, da bo to naslednji korak v naši šoli. Klub FURAM sedaj raste skupaj z našimi borderji in vsako leto dodajamo nove programe ter aktivnosti, redno se udeležujemo deskarskih tekem in razmišljamo, kako se bodo otroci še bolj zabavali in bili še uspešnejši. Veliko vlagamo tudi v razvoj novih tehnik učenja in uporabo didaktičnih pripomočkov. Prav tako sodelujemo s Smučarsko zvezo Slovenije in Demo team-om ter skupaj razvijamo nove poglede in nove aktivnosti bordanja pri nas. V našem klubu se sedaj zabavajo otroci in najstniki od 4. do 18. leta.

TRENINGI

Treningi potekajo vsak vikend večinoma na Krvavcu. Glede na razmere obiskujemo tudi druga smučišča. 

TEKME 

Naš klub je eden od organizatorjev tekem Snowboard Kids Tour, ki šteje za državni pokal. Tudi v naslednjih letih bomo organizirali tekme in različne dogodke za mlade borderje. Naši mali deskarji so redno na stopničkah in so tudi med državnimi prvaki.

VEČDNEVNI IZLETI NA SMUČIŠČA V TUJINI 

Med počitnicami se bomo odpravili za nekaj dni v tujino (Hintertux, Kaprun, Les 2 Alpes, …). Prav tako bomo med sezono obiskali bližnja smučišča v Avstriji (Flachauwinkl, Planai, …). Snowboard parki, ki so postavljeni na teh smučiščih, so na zelo visokem nivoju. Imajo objekte, ki so primerni za najmlajše, pa tudi za najboljše snowborderje na svetu. Tukaj otroci hitreje napredujejo in se družijo z največjimi zvezdami deskanja na svetu. Na teh večdnevnih kampih otroci ustvarijo spomine za celo življenje.

AKROBATIKA 

Deskanje je šport, pri katerem sta zavedanje telesa in motorika zelo pomembna. Brez suhih treningov akrobatike sodobni treningi deskanja prostega sloga ne morejo zagotoviti potrebnih rezultatov za konkuriranje na pomembnejših tekmovanjih. Treningi se bodo izvajali v gimnastičnih centrih pod strokovnim vodstvom trenerjev akrobatike.

POLETNE AKTIVNOSTI 

Po končani zimski sezoni bomo organizirali poletne kampe. Prav tako se bomo odpravili zabavat v bližnje pustolovske parke, se učili osnove plezanja, skejtanja ter se zabavali na trampolinih in podobno. Poleti bomo za kak dan skočili na sneg v športni center Planica.