Skip to content

MINI SNOWBOARDER

 

MINI SNOWBOARDER so programi, ki so prilagojeni predšolskim otrokom (3-6 let). Pri teh programih se otroci skozi igro učijo deskanja, kjer igra pomembno vlogo domišljija. Tako razvijajo pomembne motorične sposobnosti, domišljijo in se družijo z vrstniki v naravnem in sproščenem okolju. Malčki se pri nas spoznavajo z osnovnimi in naprednejšimi tehnikami drsenja na deski. Posebno pozornost posvečamo varnosti. Otroci se v teh programih učijo ne samo deskanja, temveč tudi varnosti na različnih progah in varni uporabi žičniških naprav, medtem pa pletejo trdna prijateljstva in se neizmerno zabavajo. Ker predšolski otroci potrebujejo posebno skrb in podporo, poteka učenje v majhnih skupinah (2-5 otrok), kjer je učitelj vedno prisoten. Večino učenja poteka na smučišču Krvavec, po dogovoru pa smo na voljo tudi na drugih lokacijah. Poleg 5-dnevnih tečajev skozi celotno sezono nudimo tudi individualne ure. Iz izkušenj je jasno, da se predšolski otroci najbolj navdušujejo nad tečaji, saj učenje v družbi vrstnikov dodatno spodbuja njihov napredek in omogoča dlje trajajoče programe. Naš cilj je malčke pripeljati do stopnje, kjer samostojno obvladujejo hitrost na različnih terenih in nakloninah, se znajo zaustaviti ter se seznanijo z različnimi elementi deskanja na snegu in žičniškimi napravami. Poleg tega se starši predšolskih otrok dostikrat vključijo v tečaj, da se naučijo, kako pravilno in varno pomagati svojim malčkom na deski in žičniških napravah.

ZAKAJ UČENJE PREDŠOLSKIH OTROK?

Šole smučanja/deskanja, večinoma niso prilagojene učenju predšolskih otrok ali jim posvečajo premalo pozornosti. Zaradi pomanjkanja kvalitetnih učiteljev deskanja, ki imajo izkušnje, čut in odgovornost za delo z malčki, se lahko najem ure deskanja hitro spremeni v zadnjo. V naši šoli se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo, da vašega malčka skozi igro skupaj z vrstniki in odličnimi učitelji popeljemo v svet bordanja. Z nami bo vaš malček, tako kot tudi vi, vzljubil ta šport in se vedno znova veselil novih vragolij na deski.

TEČAJ ALI INDIVIDUALNE URE?

Otroci, ki se udeležujejo tedenskih/dnevnih tečajev, brez težav preživijo z nami 5 ur. V to je vključeno igranje, več počitkov, ogrevanje z igrami, malica… Otroci so skoraj cel dan na snegu in počasi, a vztrajno, vzljubijo ta šport. Pri individualnih urah je učenje deskanja bolj intenzivno in otroci potrebujejo manj časa, da osvojijo potrebno znanje, vendar niso vključeni v zabavo na snegu z vrstniki. Pri teh letih je najbolj pomembno, da otroci vzljubijo bordanje in vse, kar je povezano z njim, pri tem pa osvojijo osnove deskanja, nekateri celo napredne tehnike.

KOLIKO OTROK JE V SKUPINI?

V začetniških skupinah malčkov je za zagotavljanje varnosti, animacije in napredovanja vsaj en učitelj na tri otroke. V naprednejših skupinah je na enega učitelja največ pet otrok. Ta pristop omogoča hitrejši napredek vaših malčkov in zagotavlja stalno prisotnost učitelja, ki skrbi za njihov napredek.

ALI ZDRŽIJO VEČ KOT ENO URO?

Pri njih je zelo pomembno, kakšen odnos imajo do učitelja in kako dojemajo sneg in deskanje. Večino otrok brez problema zdrži 1 uro deskanja, vendar je zelo pomembno, da se dobro razumejo z učiteljem in se zabavajo. To je zelo pomembno pri individualnih urah in manj pri tečajih, kjer so otroci skupaj z vrstniki in jim ena ura še prehitro mine.